Visa Information

 

PASSPORT DAN VISA

Paspsport dan Visa adalah menjadi tanggungjawab penumpang untuk memastikan bahawa pasport dan dokumen perjalanan mereka adalah sah (visa dan sebagainya) dan mematuhi kemasukan, keluar, transit atau keperluan lain negara tempat mereka melancong.

Penumpang boleh dinafikan masuk ke negara jika mereka tidak mempunyai dokumen perjalanan yang diperlukan. Terminal atau Feri tidak akan bertanggungjawab dalam apa jua cara untuk akibat yang timbul daripada anda tidak mempunyai dokumen perjalanan yang diperlukan atau sah.

Pasport atau dokumen perjalanan anda mesti sah sekurang-kurangnya enam (6) bulan selepas tarikh kemasukan, bayaran yang mencukupi untuk tempoh penginapan semasa berada di negara destinasi, tiket untuk pulang ke negara asal, kemudahan kemasukan ke seterusnya negara destinasi untuk transit, contohnya Visa.

Untuk maklumat lanjut, kami mengesyorkan agar anda menghubungi wakil kedutaan terdekat setiap negara. Keperluan visa tertakluk kepada perubahan tanpa notis awal atau layari pautan web di bawah ini :

  www.imi.gov.my                www.imigrasi.go.id